Over mij

Orthomoleculair diëtist.

Fleur Walgraeve

Mijn passie voor gezondheid is ontstaan tijdens mijn eigen zoektocht naar eczeemklachten. Als kind had ik al last van eczeem in mijn knie- en elleboogholtes. Naarmate ik ouder werd verplaatsten deze klachten zich naar mijn handen. Op sommige momenten waren de klachten zo heftig dat ik mijn vingers niet meer kon buigen. Op advies van mijn dermatoloog heb ik een lange tijd hormoonzalf gesmeerd maar ik had nog steeds last van opvlammingen en mijn huid was zo kapot dat ik dacht, dit moet toch anders kunnen!?

Door het volgen van de Bachelor Sportkunde en de Bachelor Voeding- en Diëtetiek ben ik mij bewust geworden wat de invloed van leefstijl kan hebben op onze gezondheid. Ik heb lange tijd gewerkt in een diëtistenpraktijk waar ik veel mensen heb mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Echter bleef er iets aan mij knagen.

Hoe kan het dat bepaalde hulpvragen van cliënten en mijn eigen opvlammingen van eczeem niet verholpen zijn ondanks een gezonde levensstijl?

Met die vraag in gedachte ging ik op onderzoek uit en kwam ik terecht bij de orthomoleculaire leer. Deze studie was voor mij een echte eyeopener. Daar waar de reguliere geneeskunde vooral bezig is met het onderdrukken van symptomen, kijkt de orthomoleculaire leer naar optimalisatie van het lichaam. Ik leerde welke bouwstoffen ik moest gaan toevoegen en welke triggers ik beter kon mijden om zo de juiste balans te vinden dat voor mijn lichaam werkt.

Eczeem klachten heb ik zo nu en dan nog steeds maar ik weet inmiddels wat mijn triggers zijn en hoe ik weer terug in de juiste flow kan komen (en daar komt geen zalfje aan te pas).

Opleidingen

2013 – Bachelor Sportkunde

2017 – Bachelor Voeding- en Dieetkunde 

2021 – Post HBO Voeding en Diabetes 

2022 – Orthomoleculair adviseur basis 

2023 – Orthomoleculair adviseur gevorderd 

2024 – Darmtherapie RP Sanitas Humanus 

IMG_0398

Boek een kennismaking

Als je interesse hebt in een consult kun je eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. In dit telefonische gesprek kun je mij vertellen wat jouw hulpvraag is en kan ik toelichten wat ik mogelijk voor jou kan betekenen. Als dit voor ons beiden goed voelt dan plannen we een consult in.