Tarieven

Hoe ga ik te werk?

Als je interesse hebt in een consult kun je eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. In dit telefonische gesprek kun je mij vertellen wat jouw hulpvraag is en kan ik toelichten wat ik mogelijk voor jou kan betekenen. Als dit voor ons beiden goed voelt dan plannen we een consult in.

Voorafgaand aan de intake stuur ik je een uitgebreide vragenlijst die we tijdens ons gesprek samen kunnen overlopen.

Tijdens de intake kunnen we in overleg kijken of een uitgebreid labonderzoek voor jou een meerwaarde kan zijn. 

Tarieven

Veelgestelde vragen

Dieetadvisering wordt voor 3 behandeluren per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit valt wel onder het verplicht eigen risico. Het verschilt per zorgaanbieder hoeveel minuten er van het consult wordt vergoed. Het kan zijn dat je daarnaast aanvullend verzekerd bent voor dieetadvisering, check dit altijd zelf na in de polisvoorwaarden. Let op! De kosten voor lab onderzoeken worden niet vergoed vanuit de (aanvullende) zorgverzekering.

Sinds 1 augustus 2011 kan je ook zonder verwijzing van een huis(arts) terecht middels Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD). Het is echter wel verstandig om voorafgaand aan het maken van een afspraak eerst na te gaan of jouw zorgverzekeraar de dieetadvisering vergoedt zonder verwijzing. Let op! Ben je verzekerd bij CZ Just, OHRA en Nationale Nederlanden (voorheen Delta Lloyd), dan is het meenemen van een verwijsbrief verplicht.
Na het consult ontvang je een factuur die je eerst aan Food & Flow betaalt. Je kunt deze vervolgens zelf indienen bij jouw zorgverzekeraar om mogelijk (een deel) van de behandeling vergoed te krijgen.
Het afzeggen van de afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren telefonisch gedaan te worden (op werkdagen, dus vrijdag voor maandag) via het (inspreken van de voicemail van) nummer van Food & Flow. Indien de afspraak niet binnen 24 uur of helemaal niet wordt afgezegd, zijn wij genoodzaakt de kosten voor de geplande tijd in rekening te brengen.
Vaak kunnen aanpassingen in de voeding al voldoende zijn om resultaat te merken. Het komt echter ook voor dat de klachten/tekorten zo groot zijn dat enkel voeding niet voldoende is. Dan kan er een passend suppletieadvies worden ingezet. Hierbij is het belangrijk dat jij je goed laat adviseren. Er zijn veel verschillende soorten en merken op de markt en deze zijn lang niet allemaal even effectief. Sommige supplementen kunnen zelfs schadelijk zijn en bepaalde klachten verergeren. Slik dus niet zomaar alles!