Werkwijze

Mijn werkwijze

In een kennismakingsgesprek van 10 minuten kun je mij vertellen wat jouw hulpvraag is. Ik kan wat meer over mij en mijn werkwijze toelichten en als het voor beiden goed voelt, plannen we een intakegesprek in. Dit gesprek kan plaatsvinden op mijn praktijk in Breda maar kan ook online via Google Meet.

Voorafgaand aan de intake stuur ik je een uitgebreide vragenlijst op. Deze kunnen we tijdens ons gesprek samen overlopen. Daarnaast kunnen we in overleg kijken of een uitgebreid labonderzoek voor jou een meerwaarde kan zijn.

Lijkt het je interessant om een keertje langs te komen? Neem dan contact op. 

Hoe ziet een traject er uit?

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als je interesse hebt in een consult kun je eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. In dit telefonische gesprek van ongeveer 10 minuten kun je mij vertellen wat jouw hulpvraag is. Op die manier kan ik bepalen wat ik mogelijk voor jou kan betekenen en kan ik jou wat meer over mij en mijn werkwijze vertellen. Als dit voor ons beiden goed voelt dan plannen we een consult in. Dit kan op locatie in Breda of online.

Uitgebreide vragenlijst

Voorafgaand aan de intake stuur ik je via de mail een uitgebreide vragenlijst op. Hierin staan vragen over de klachten die je ervaart. Hoe lang je deze klachten al hebt en wat je zelf al hebt geprobeerd qua aanpak. Ook vraag ik je jouw beweegpatroon, slaapritme en voedingsinname zo uitgebreid mogelijk op te schrijven. Op die manier krijg ik een duidelijk beeld over jouw huidige levensstijl en kan ik me goed voorbereiden op ons gesprek.

Intake fysiek / online

Tijdens een intake van ongeveer 60 minuten bespreken we jouw ingevulde vragenlijst en gaan we samen op onderzoek naar de oorzaak van jouw klachten. Ik probeer je zo goed mogelijk mee te nemen in de werking van jouw lichaam zodat je begrijpt waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen. Naast voeding overlopen we ook de andere leefstijlfactoren zoals beweging, stress, slaap en mindset. Mocht het nodig zijn dan kijken we samen of een uitgebreid bloedonderzoek een meerwaarde kan zijn.

Lab onderzoeken

Het uitvoeren van onderzoeken gebeurt altijd in overleg. Samen kijken we welk soort onderzoek het meest passend is bij jouw klachtenbeeld. Food & Flow werkt samen met RP Sanitas Humanus. Dit is een laboratorium waar feces-, bloed-, urine-, speeksel- en slijmvliesanalyses worden uitgevoerd op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord en aan de hand daarvan kan er een passend plan worden opgesteld.

Vervolgconsulten

Na de intake verwerk ik alle informatie en stel ik een persoonlijk plan op. De basis voor dit adviesplan bestaat uit voeding, leefstijl (beweging, slaap, stress, mindset) en eventueel passende suppletie. Omdat ieder lichaam net op een andere manier werkt, is passende begeleiding en een op maat gemaakt advies onmisbaar voor duurzaam resultaat. We kijken samen hoeveel vervolgconsulten jij nodig hebt om jouw lichaam stap voor stap terug in de juiste flow te krijgen.

icon (10)

Voeding

Geen diëten, calorieën tellen of verboden voedingsmiddelen, maar onderzoeken waar jouw lichaam blij van wordt.
icon (6)

Beweging

Op zoek gaan naar een vorm van beweging die bij jou past om zo jouw lichamelijke en mentale gezondheid te verbeteren.

icon (2)

Stress

Onderzoeken welke factoren in jouw leven stress veroorzaken (energienemers) en welke factoren zorgen voor ontspanning (energiegevers).
icon (7)

Slaap

Een zo optimaal mogelijk slaapritme wegzetten zodat jij uitgerust wakker wordt en voldoende energie hebt doorheen de dag.

icon (8)

Mindset

Een manier van denken creëren dat jij in staat bent jouw gedachten zo te sturen dat deze jou gaan helpen in plaats van belemmeren.
icon (9)

In overleg bepalen of suppletie een mooie aanvulling kan zijn. Mogelijk zijn jouw klachten/tekorten zo groot, dat enkel voeding niet voldoende is. 

Waarom darmonderzoeken?

Helaas heeft het lichaam geen stem om ons te vertellen wat er binnenin allemaal aan de gang is. De enige manier om contact te maken is door middel van (vage) klachten. Denk bijvoorbeeld aan problemen met je huid, buikpijn, wisselende ontlasting of extreme vermoeidheid.

Allemaal klachten die er niet hoeven te zijn. Alleen waar ga je beginnen om tot een oplossing te komen?

Een darmonderzoek kan een mooi hulpmiddel zijn. Wist je dat 70-80% van jouw weerstand in de darmen zit? Een slecht functionerende darm kan daarom zorgen voor allerlei gezondheidsproblemen. 

IMG_0230

Veelgestelde vragen

Dieetadvisering wordt voor 3 behandeluren per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit valt wel onder het verplicht eigen risico. Het verschilt per zorgaanbieder hoeveel minuten er van het consult wordt vergoed. Het kan zijn dat je daarnaast aanvullend verzekerd bent voor dieetadvisering, check dit altijd zelf na in de polisvoorwaarden. Let op! De kosten voor lab onderzoeken worden niet vergoed vanuit de (aanvullende) zorgverzekering.

Sinds 1 augustus 2011 kan je ook zonder verwijzing van een huis(arts) terecht middels Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD). Het is echter wel verstandig om voorafgaand aan het maken van een afspraak eerst na te gaan of jouw zorgverzekeraar de dieetadvisering vergoedt zonder verwijzing. Let op! Ben je verzekerd bij CZ Just, OHRA en Nationale Nederlanden (voorheen Delta Lloyd), dan is het meenemen van een verwijsbrief verplicht.
Na het consult ontvang je een factuur die je eerst aan Food & Flow betaalt. Je kunt deze vervolgens zelf indienen bij jouw zorgverzekeraar om mogelijk (een deel) van de behandeling vergoed te krijgen.
Het afzeggen van de afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren telefonisch gedaan te worden (op werkdagen, dus vrijdag voor maandag) via het (inspreken van de voicemail van) nummer van Food & Flow. Indien de afspraak niet binnen 24 uur of helemaal niet wordt afgezegd, zijn wij genoodzaakt de kosten voor de geplande tijd in rekening te brengen.
Vaak kunnen aanpassingen in de voeding al voldoende zijn om resultaat te merken. Het komt echter ook voor dat de klachten/tekorten zo groot zijn dat enkel voeding niet voldoende is. Dan kan er een passend suppletieadvies worden ingezet. Hierbij is het belangrijk dat jij je goed laat adviseren. Er zijn veel verschillende soorten en merken op de markt en deze zijn lang niet allemaal even effectief. Sommige supplementen kunnen zelfs schadelijk zijn en bepaalde klachten verergeren. Slik dus niet zomaar alles!