Werkwijze

Mijn werkwijze

In een kennismakingsgesprek van 10 minuten kun je mij vertellen wat jouw hulpvraag is. Ik kan wat meer over mij en mijn werkwijze toelichten en als het voor beiden goed voelt, plannen we een intake gesprek in.

Voorafgaand aan de intake stuur ik je een uitgebreide vragenlijst die we tijdens ons gesprek samen kunnen overlopen.

Daarnaast kunnen we in overleg kijken of een uitgebreid bloedonderzoek voor jou een meerwaarde kan zijn.

Lijkt het je interessant om een keertje langs te komen? Plan dan een afspraak in.

Hoe ziet een traject er uit?

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als je interesse hebt in een consult kun je eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. In dit telefonische gesprek van ongeveer 10 minuten kun je mij vertellen wat jouw hulpvraag is. Op die manier kan ik bepalen wat ik mogelijk voor jou kan betekenen en kan ik jou wat meer over mij en mijn werkwijze vertellen. Als dit voor ons beiden goed voelt dan plannen we een consult in. Dit kan op locatie of via zoom.

Uitgebreide vragenlijst

Voorafgaand aan de intake stuur ik je via de mail een uitgebreide vragenlijst op. Hierin staan vragen over de klachten die je ervaart. Hoe lang je deze klachten al hebt en wat je zelf al hebt geprobeerd qua aanpak. Ook vraag ik je jouw beweegpatroon en voedingsinname zo uitgebreid mogelijk op te schrijven. Op die manier krijg ik een duidelijk beeld over jouw huidige levensstijl en kan ik me goed voorbereiden op ons gesprek.

Intake

Tijdens een intake van ongeveer 60 minuten bespreken we jouw ingevulde vragenlijst en gaan we samen op onderzoek uit naar de oorzaak van jouw klachten. Ik probeer je zo goed mogelijk mee te nemen in de werking van jouw lichaam zodat je begrijpt waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen. Naast voeding overlopen we ook de andere leefstijlfactoren zoals beweging, stress, slaap en mindset. Mocht het nodig zijn dan kijken we samen of een uitgebreid bloedonderzoek noodzakelijk is.

Energetisch Morfologische Bloedtest

Het uitvoeren van een EMB (Energetisch Morfologisch Bloedonderzoek) gebeurt altijd in overleg. Dit is een bloedonderzoek waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt opgestuurd naar een lab en onderzocht. Hier volgt onwijs veel waardevolle informatie uit en maakt de prioriteit van jouw behandelplan inzichtelijk. De kosten die hieraan verbonden zijn worden helaas niet door de zorgverzekering vergoed. Lees hieronder meer over de EMB bloedtest.

Vervolgconsulten

Na de intake verwerk ik alle informatie en stel ik een persoonlijk behandelplan op. De basis voor dit behandelplan bestaat uit voeding, leefstijl (beweging, slaap, stress, mindset) en eventueel passende suppletie. Omdat ieder lichaam net op een andere manier werkt, is passende begeleiding en een op maat gemaakt advies onmisbaar voor duurzaam resultaat. We kijken samen hoeveel vervolgconsulten jij nodig hebt om jouw lichaam stap voor stap terug in de juiste flow te krijgen.

003-nutrition

Voeding

Geen diëten, calorieën tellen of verboden voedingsmiddelen, maar onderzoeken waar jouw lichaam blij van wordt.
009-fitness

Beweging

Op zoek gaan naar een vorm van beweging die bij jou past om zo jouw lichamelijke en mentale gezondheid te verbeteren.

017-meditation

Stress

Onderzoeken welke factoren in jouw leven stress veroorzaken (energienemers) en welke factoren zorgen voor ontspanning (energiegevers).
004-sleep

Slaap

Een zo optimaal mogelijk slaapritme wegzetten zodat jij uitgerust wakker wordt en voldoende energie hebt doorheen de dag.

012-mindfulness

Mindset

Een manier van denken creëren dat jij in staat bent jouw gedachten zo te sturen dat deze jou gaan helpen in plaats van belemmeren.
001-healthy

In overleg bepalen of suppletie een mooie aanvulling kan zijn. Mogelijk zijn jouw klachten/tekorten zo groot, dat enkel voeding niet voldoende is. 

Energetisch Morfologische Bloedtest

Helaas heeft het lichaam geen stem om ons te vertellen wat er binnenin allemaal aan de gang is. De enige manier om contact te maken is door middel van (vage) klachten Denk bijvoorbeeld aan problemen met je huid, buikpijn, wisselende ontlasting of extreme vermoeidheid.

Allemaal klachten die er niet hoeven te zijn. Alleen waar ga je beginnen om tot een oplossing te komen?

Een EMB test kan een handig hulpmiddel zijn. Dit is een uitgebreid bloedonderzoek waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt opgestuurd naar een lab en onderzocht. Hier volgt onwijs veel waardevolle informatie uit.

Bewerkt-47

Waaruit bestaat een EMB test?

Hematologisch bloedonderzoek
Dit deel van het onderzoek meet en analyseert de waarden die ook in de reguliere zorg worden onderzocht. Bevat het bloed voldoende verschillende cellen? Wat is het aantal rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes? Hiermee kan bijvoorbeeld een ijzertekort of een ontsteking worden ontdekt.

Microscopisch bloedonderzoek
Bij dit deel van het onderzoek wordt het bloed bekeken onder de microscoop. Dit geeft informatie over de vorm van de bloedcellen, de toestand van de celmembranen, de grootte van de cellen en verzuring van het bloed.

Energetisch bloedonderzoek
Het laatste onderdeel is het meest uitgebreid en bestaat uit een energetische meting. Alle cellen in ons lichaam hebben een bepaalde energetische waarde. Deze waarde (trillingen) kunnen wij helaas niet zien (denk maar aan de Wi-Fi) maar kunnen wel door een apparaat middels resonantie worden waargenomen. Ook ons bloed bevat energetische trillingen. Het lichaam kan dus op trillingsniveau aangeven waar er bepaalde verstoringen/blokkades zitten en wat er nodig is om weer in balans te komen.

Veelgestelde vragen

Dieetadvisering wordt voor 3 behandeluren per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit valt wel onder het verplicht eigen risico. Het kan zijn dat je daarnaast aanvullend verzekerd bent voor dieetadvisering, check dit altijd zelf na in de polisvoorwaarden. Let op! De kosten voor de EMB test worden niet vergoed vanuit de (aanvullende) zorgverzekering.
Sinds 1 augustus 2011 kan je ook zonder verwijzing van een huis(arts) terecht middels Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD). Het is echter wel verstandig om voorafgaand aan het maken van een afspraak eerst na te gaan of jouw zorgverzekeraar de dieetadvisering vergoedt zonder verwijzing. Let op! Ben je verzekerd bij CZ Just, OHRA en Nationale Nederlanden (voorheen Delta Lloyd), dan is het meenemen van een verwijsbrief verplicht.
Na het consult ontvang je een factuur die je eerst aan Food & Flow betaalt. Je kunt deze vervolgens zelf indienen bij jouw zorgverzekeraar om mogelijk (een deel) van de behandeling vergoed te krijgen.
Het afzeggen van de afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren telefonisch gedaan te worden (op werkdagen, dus vrijdag voor maandag) via het (inspreken van de voicemail van) nummer van Food & Flow. Indien de afspraak niet binnen 24 uur of helemaal niet wordt afgezegd, zijn wij genoodzaakt de kosten voor de geplande tijd in rekening te brengen.
Vaak kunnen aanpassingen in de voeding al voldoende zijn om resultaat te merken. Het komt echter ook voor dat de klachten/tekorten zo groot zijn dat enkel voeding niet voldoende is. Dan kan er een passend suppletieadvies worden ingezet. Hierbij is het belangrijk dat jij je goed laat adviseren. Er zijn veel verschillende soorten en merken op de markt en deze zijn lang niet allemaal even effectief. Sommige supplementen kunnen zelfs schadelijk zijn en bepaalde klachten verergeren. Slik dus niet zomaar alles!